Beoordeling werkstukken Goud Grunn

Maandag 13 januari zijn de eerst genomineerder werkstukken gemaakt door leerlingen van het Theda Mansholt College voor het project Goud Grunn door de Juryleden Randolf Boersma (Van Wijnen), Nienke Busscher (SuSo Rijksuniversiteit Groningen) en Drewes Wildeman beoordeeld.

Doel van dit project is de jongeren bewust te maken van de kansen en mogelijkheden in het aardbevingsgebied als het bijvoorbeeld gaat om energietransitie en aardbevingsbestendig bouwen. En, welke wensen heb jij voor jouw toekomst in deze regio?

Het resultaat: 31 wekstukken waarvan 2 zijn genomineerd voor een publieks- en juryprijs: een hulphorloge voor ouderen en hun verzorgers en bijbehorende website en chatfunctie.

En een maquette over Spijk in de toekomt, met het hergebruik van water, elektrische auto's, draaibare zonnepanelen en huizen van Groningse klei met een stootkussen tegen aardbevingen.

Van deze werkstukken zijn filmpjes gemaakt, met uitleg door de bedenkers en zij dingen mee naar de prijzen. Binnenkort gaan andere scholen aan de slag met Goud Grunn en in juni worden de winnaars bekend gemaakt.