Dringend advies dragen van mondkapjes

Dringend advies dragen van mondkapjes
Vanuit de VO-raad is het dringende advies naar buiten gebracht om vanaf maandag 5 oktober binnen de school, wanneer je staat en loopt door school, een mondkapje te gaan dragen. Hier willen we als stichting gehoor aan geven en bespreken dit met de medezeggenschapraad om het dringende advies om te zetten naar een verplichting.

Wanneer een mondkapje dragen
Het dringende advies geldt voor de publieke binnenruimtes, voor onze situaties geldt dat dit de loopgangen en gedeelde ruimtes betreft bij de kluisjes of kantine. Wanneer je zit in de klas en eet in de kantine mag het mondkapje af. Onze verwachting is: Wanneer je staat en loopt door school draagt elke aanwezige in de school een mondkapje. Je zorgt er zelf voor dat je deze meeneemt naar school en kunt deze opdoen vlak voordat je het schoolgebouw naar binnen gaat.

Hygiënemaatregelen
Naast het dringende advies om een mondkapje te dragen, blijven natuurlijk de andere coronamaatregelen zoals 1.5 meter afstand tot het personeel en het wassen van de handen gehandhaafd. Wij willen bijdragen aan het voorkomen van nieuwe besmettingen en vragen dan ook dringend om jullie medewerking door samen de richtlijnen en hygiënemaatregelen te volgen.