Internationale Schakelklas: Grunneger les

Op donderdag 12 november jl. kregen alle ISK leerlingen een Groninger les van Streektaalconsulent, singer-songwriter en rapper Olaf Vos. Olaf is verbonden aan het Centrum Groninger Taal & Cultuur als Streektaalconsulent Onderwijs. Een van zijn taken is om onze Groninger taal onder de aandacht te brengen. Hij geeft Groninger les aan volwassenen, maar ook aan kinderen. 

En zo kwam hij op het idee om onze streektaal aan te bieden als GT 3 (Gronings als derde taal). Olaf en docent Wia Buze kennen elkaar van hun gezamenlijke hobby: het zingen en muziek maken in de streektaal. Dus was de link naar mijn ISK groep snel gelegd. 

Al onze ISK-klassen kregen een Grunneger les. Ze vonden het erg leuk. Sommige leerlingen pikten het heel snel op. Heel bijzonder om te zien. Ze leerden een kort gesprekje te voeren met de woorden die Olaf ze had geleerd. 

Nadat Olaf was vertrokken bleef mijn klas oefenen met de woorden en wilden ze de betekenis van allerlei woorden weten. Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar. Olaf heeft al toegezegd! Hopelijk mogen we hem binnenkort weer verwelkomen!