KLEINe beeTJES HELPEN Leerlingen helpen kleine kinderen en hun moeders in getroffen gebieden in Oekraïne

Alle kleine beetjes helpen. Leerlingen van VO Eemsdelta helpen kleine kinderen en hun moeders in getroffen gebieden in Oekraïne

Leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum uit Appingedam zijn afgelopen maand bezig geweest om hulpgoederen te verzamelen voor de kleinste Oekraïners en hun moeders in Oekraïne. Het gaat in de eerste plaats om babyspullen: babyvoeding (zuigelingmelk en opvolgmelk), kant-en-klare babyvoeding in knijpzakjes, luiers en natte babydoekjes. Ook zijn er medische hulpmiddelen gekocht voor ziekenhuizen.

Zoals iedereen weet is de situatie in Oekraïne nog steeds verschrikkelijk. Bijna 5 miljoen mensen zijn op de vlucht en hebben hun land moeten verlaten vanwege de oorlog. Maar meer dan 35 miljoen mensen, onder wie ook veel baby’s, leven nu in oorlog en zijn in nood. De leerlingen hebben besloten om de kleinste Oekraïners en hun moeders te helpen. Er zijn verschillende acties geweest: leerlingen hebben bijvoorbeeld paaseitjes verkocht, sponsorzwemmen georganiseerd, lege flessen ingezameld, en cartoons getekend op de vrijmarkt in Delfzijl. Voor de opbrengst hebben ze babyspullen gekocht. Veel bovenbouwleerlingen hebben zelf losse verpakkingen luiers of babyvoeding meegenomen.

De spullen worden eerst naar Stichting Oekraïners in Nederland (in Sappemeer) gebracht. Daarvandaan gaan de spullen rechtstreeks naar de getroffen gebieden in Oekraïne, waar de spullen het hardst nodig zijn. In sommige dozen hebben de leerlingen lieve briefjes gelegd, met de vertaling, om mensen in Oekraïne een hart onder de riem steken. De leerlingen zijn nog lang niet klaar met hun actie en zullen spullen blijven verzamelen voor de kleinste Oekraïners.