Klimpark Grolloo

Op dinsdag 18 augustus 2020 gingen de leerlingen uit klas 4 klimmen en activiteiten doen in het klimpark in Grolloo. Het hoofddoel was plezier maken en lekker actief bezig zijn in de buitenlucht.

In de vroege ochtend arriveerden eerst de leerlingen van de theoretische leerweg en daarna was het de beurt aan de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Vanwege corona dienden alle leerlingen en medewerkers een mondkapje te dragen in de bus en waren er strenge voorzorgsmaatregelen genomen.

Alvorens te mogen klimmen kregen de leerlingen bij het klimpark veiligheidsinstructies van een instructeur en een klimgordel toegewezen. Na deze instructie gingen de leerlingen naar het oefenparcours. Dit was een eenvoudig parcours waarbij op geringe hoogte alle technieken goed geoefend konden worden. Na dit succesvol afgerond te hebben konden de leerlingen kiezen uit verschillende parcoursen met diverse hindernissen en oplopende moeilijkheidsgraad. Het ene parcours was hoger en lastiger dan het andere vanwege de verschillende hindernissen. Daarnaast hadden meerdere parcoursen een kabelbaan en ging eentje zelfs over het water heen!

Enkele leerlingen wisten hun hoogtevrees te overwinnen! Ook waren er docenten die het aandurfden om mee te gaan klimmen. Uiteraard werd iedereen vanwege de veiligheid goed in de gaten gehouden door de instructeurs.

Het weer was goed, de leerlingen waren enthousiast, kortom een zeer geslaagde dag en goede start van het schooljaar!