Met 57 jonge ondernemers van VO Eemsdelta naar Start-Up Festival

Vrijdagochtend vroeg vertrokken 57 jonge ondernemers van TM en RPC met de bus naar de Utrechtse Jaarbeurs. Op tijd stroomden ze samen met 700 lotgenoten de Mediazaal in.   

Haka
De opening was verrassend: Hakaman Paul, een Nederlandse fan van de All Blacks gaf  - gekleed in het zwarte tenue van het nationale Nieuw-Zeelandse rugbyteam-  een Haka-demonstratie. En maakte daarna treffend duidelijk wat de woorden en gebaren uit de taal en cultuur van de Māori betekenen. Alles draait om verbinding. Als onze junior companies net zo succesvol willen worden als de All Blacks, dan is focus op een gezamenlijk doel nodig, diversiteit in je team, nederigheid en het streven een betere wereld achter te laten.

The Avocado Show
De volgende spreker was ondernemer Ron Simpson, die het publiek verraste met de  ontstaansgeschiedenis van restaurantketen The Avocado Show. Een boeiende aaneenschakeling van ins and outs, fouten en successen van de moderne marketing.

Na de noodzakelijke lunch volgde het aangrijpende verhaal van Eva Eijkhout die - nu zonder armen en benen - een succesvolle presentatrice is.
En als laatste maakte Roger Oliviera indruk met zijn verhaal hoe om te gaan met financiële  tegenslagen. Hij organiseerde een festival  dat eindigde in een financieel fiasco. In drie jaar tijd wist hij in een traject van schuldhulpverlening zijn bijna bankroet te boven te komen. Inmiddels runt hij weer een nieuwe bedrijf, vraagt nu wel tijdig advies en neemt zijn intuïtie serieus.

Inspirerend & verbindend
Alles bij elkaar leverden alle verhalen genoeg stof tot napraten. Terugkijkend was wel wat meer interactie tussen de honderden jonge ondernemers gewenst. Toch waren de vele reisuren de moeite waard en dat gold zeker voor de gemoedelijke sfeer in de bus. Het was een dag vol inspirerende verhalen. Zowel binnen de junior companies als in het Eemsdeltabrede begeleidersteam groeide het gevoel verbonden te zijn rond een gezamenlijke missie.