Overhandiging opbrengst Campus Eemsdelta Winterfair aan Voedselbank Eemsdelta

Op 20 december 2022 organiseerden leerlingen en medewerkers van Campus VO Eemsdelta in Appingedam de Campus Eemsdelta Winterfair voor ouders, buurtbewoners en medewerkers uit het basisonderwijs. Er werd geld ingezameld voor de Voedselbank Eemsdelta. Bezoekers konden zelfgemaakte cadeautjes en eten en drinken kopen. Daarnaast konden ze genieten van onder andere een blaasorkest en zang- en dansoptredens. Natuurlijk was de campus ook prachtig versierd en verlicht.

Dinsdag 17 januari werd de opbrengst officieel bekendgemaakt en overhandigd door leerlingen. De Voedselbank Eemsdelta kreeg maar liefst 6006,17 euro. Met het geld worden mensen gesteund die niet genoeg geld hebben om alle boodschappen te kopen voor hun gezin. Ze krijgen voedselpakketten met bijvoorbeeld brood, koffie en verse groenten en fruit. De Voedselbank Eemsdelta was heel blij met het bedrag. Donaties zijn hard nodig.

Het aantal adressen dat gebruikmaakt van de voedselbank is deze maand gestegen naar 202 huishoudens. Dit zijn in totaal 479 mensen, waarvan 170 kinderen. Met het bedrag kunnen deze mensen voorlopig (gezond) eten.