Wetenschapsdag

Vorige week werden de zintuigen van de leerlingen van klas 3 geprikkeld. Het werd een knotsgekke opening die verzorgd werd door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Twee docenten hadden zich verkleed en startten de Wetenschapsdag feestelijk.  

Activiteiten
De leerlingen gingen in groepjes langs verschillende actieve lezingen. Zo was er een truck (van HANN) met informatie over gezondheidszorg waarbij je zelf een gezondheidscheck kon doen. Leerlingen konden een auto bekijken die op waterstof rijdt. Hier was veel interesse voor. ‘Ik vind het wel jammer dat zo’n auto geen geluid maakt, dat mis ik toch wel’, volgens een leerling. Verder werden er vragen gesteld over de actieradius van de waterstofauto. Ook de voor- en nadelen werden genoemd. Tevens waren er demonstraties met vloeibaar stikstof en vertelde iemand over zijn leven met een handprothese. “Insecten proeven” was een kookdemonstratie met insecten als belangrijkste ingrediënt. Er waren veel dappere leerlingen die proefden van bonbons met meelwormen en gekaramelliseerde sprinkhanen.

Geslaagde dag
Het was een zeer geslaagde interessante dag die werd georganiseerd door de sectie Science. De leerlingen zijn immers de groep die deze ontwikkelingen later in hun carrière in de praktijk vorm gaan geven.