Lydia Sterk tedchniek onderwijs

Schoolregels

Zo doen we dat op het Theda Mansholt College

1. Wij zijn vriendelijk in onze benadering, dus we zijn correct in ons taalgebruik naar leerlingen, medeleerlingen en naar het personeel;
  2. We willen je graag op school zien, zoals je echt bent. Blowen, andere geestverruimende middelen en energydranken zijn dus niet toegestaan in en rond de school;
  3. We willen graag dat leerlingen gezond zijn en blijven. We zijn daarom een rookvrije school, ook op het plein en rondom de school mag niet gerookt worden;
  4. We houden de school graag netjes. Eten en drinken doen we in de kantine en we ruimen ons afval op.
  5. Het is ongezellig en onpraktisch om een jas of pet in het lokaal te dragen. Jassen en petten hangen op de kapstok of worden in een kluis geplaatst. Draag je een hoodie, dan willen we graag dat je geen capuchon opzet.
  6. We willen je vanzelfsprekend alle lessen bieden. Elke uur dat je er zonder geldige reden niet bent, haal je in principe op dezelfde dag in.
  7. We werken in vertrouwen met elkaar samen. Dat houdt dus in dat je geen foto’s, geluids- en/of filmopnames maakt binnen de school.
  8. We werken in veiligheid met elkaar samen. Je neemt dus geen wapens of andere onveilige zaken mee naar school.
  9. Tijdens de les heb je je volledige aandacht nodig. Dit houdt in dat je je telefoon in de telefoontas of in je eigen tas houdt, tenzij de docent anders bepaalt.
  10. Soms gaat het niet goed in de les en dan word je er uit gestuurd. Je meldt je dan in de meldkamer;
  11. Het is lastig om je les goed te volgen, als je je spullen niet bij je hebt en niet voorbereid bent. We gaan ervan uit dat je goed voorbereid naar de les gaat.